Av diverse grunnar har eg ikkje lagt ut noe særlig i det sista, mest på grunn av innleveringer på skulen. Eg har derimot ikkje kun jobba me skolen, men har selvfølgelig fått tid te noke aent og! Ein av de mer minneverdige kveldane eg har hatt i haust va onna kulturnatt i haugesund! Vår kjære cecilie kom him på ferie fra Rotterdam og fredagen koste me oss med utvalgte konserter og forestillingar! Siden alle jentene untatt Maria gjekk på tegning, form og farge på videregående besøkte me deiras forestilling på gamle slakthuset. Kjempekosligt å treffa på gamle lererar igjen, og dei huska oss! Videre fekk me med oss ca 1 1/2 jazzkonsert på Høvleriet. Haugesundsk fiskesuppa, jazz, venner, øl (og kaffi på meg siden eg kjørte), o lykke!
Stavanger Jazzkollektiv(?) va imponerande goe! Fekk desverre ikkje me oss heile konserten ittesom me gjekk litt tidligt for å nå Tom Hell konserten i Festiviteten. Nok ein go konsert, me mongen nye fans:) Farsdag va sist søndag, samtidig med krystallnattå så eg fekk ikkje gå i tog då, men eg huska på alle dokke i Karmøy og Haugesund SOS Rasisme! Dagen før hadde eg og bestejentåmi Helèn ei slags get-away weekend te Stavanger. Det va ein slags studenters versjon av "shopping og sjampange", fantastisk gøy hadde me det uansett! Shopping på Gina Tricot, middag på akropolis, me delte ei flaska vin på rommet vårt på stavanger bed&breakfast og hadde våre 2 timar luksus på Vampkonsert! Seinare sjangla me litt forsiktigt te byen og sjangla endå mær opp te bed&breakfastet! Ingen spor te fyllesjuka hopte me på kystbussen søndags måren sånn at eg konne nå to farsdagsfeiringar! Middag og kaffi sjå foreldrene te Gisle + medbrakt New York Bluberry Cheescake (oppskrift fra "A piece of cake"). Ittepå va det dekka te ein ny ronde me kaffi + medbrakt sjokoladeostakaka te mamma og pappa! (Takk for Sjokoladebokå Hans Inge!).
New York Bluberry Cheescake i ovnen!
Itte noen forespørsler legge eg ut oppskriftå her:
Kjeksbunn:
300 g digestivekjeks
150 g smør
Ostekrem:
600 g philadelphiaost
2 1/2 del kesam/rømme 10%
1 dl sukker
1 dl maisstivelse
2 tsk vaniljesukker
3 økologiske egg
1 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
1 1/2 dl ferske/fryste blåbær
Sett ovnen på 175 grader
Knus kjeksen sammen med smøret
Fordel kjeksblandingen i en springform (helst teflon)
Stek kjeksbunnen i midten av ovnen i 10 min
Visp sammen philadelphiaost og kesam/rømme
Bland i sukker maisstivelse og vaniljesukker
Rør i ett egg om gangen
Brekk sjokoladen i biter, smelt den i et vannbad og bland denne i ostemassen
Hell ostemassen over kjeksbunnen og strø over blåbær
Stek kaken i midten av ovnen i ca 40 min
Slå av ovnen å la kaken få stå i ovnsvarmen i ca 30 min
Her.
for ett år siden
3 kommentarer:
wow, impressive kaker! krysse fingrane for at sjokoladebokå o kan verr aktuell inspirasjon i julå, når eg atter ein gong komme him! kjekt å snakka med deg på telefonen, eg glede meg t å se deg live, o. internettklem
...forresten, "stålhuset"? høvleriet = stålhuset? e d någe a la kiwi = stangeland mat?
eeh... ja e det kje det da? heile rabinowitzgården liksom, elle har eg barra tulla litte granna? eg trur eg har tulla littegranna eg;)
Legg inn en kommentar